Payment with Klarna Payment with Swish
Frakt 89 kr - Skickas inom 1-3 vardagar.

Om mig och min keramik


Jag började med keramik 2010 och sedan dess så är jag fast. Jag har en verkstad med butik i Borås och webbshop för dig som bor längre bort. Drömmar finns om ett hus på landet med en verkstad i ladan. Där kommer du även kunna köpa lokalproducerade varor från granngårdarna men än så länge är det bara en dröm.

Jag vill att min keramik ska väcka glädje och bidra till fler drömmar som blir sanna. Att bord ska dukas med vackra tallrikar och fat. Att fingrar ska slutas kring värmande lena muggar på morgonen, att salladen serveras i stora härliga skålar, pajer bakas i unika formar och att keramiken sedan ska gå i arv fyllda med minnen. Jag vill att fler ska se på keramiken som en del av en ny hållbarare värld där vi kommer ifrån plasten och slitochsläng- samhället.

Det är en speciell känsla i att sätta händerna i en klump lera och se den bli till det jag tänkt mig. Ja, i alla fall de flesta gånger blir det som jag tänkt mig. Det är en lång och ibland frustrerande process men ju mer jag lär mig desto roligare blir det och desto mer vill jag lära mig.

Jag jobbar med flera olika nyanser både på leran och glasyrerna även om det mesta är vitt. Ibland låter jag leran vara oglaserad vilket ger ett råare och vackert utseende. Jag använder mig gärna av äldre dukar och spetstyg för att få fram ett mönster i leran. Förutom att det blir vackert så gillar att de på det sättet får leva kvar.

Charmen med handgjord keramik är att alla föremål har en liten variation vilket gör dem unika. Jag gillar tanken på att min keramik är tidlös och blir välanvänd.


Tack för ditt besök! 

Jag hoppas på att du gillar min keramik lika mycket som jag gör / Maria
Min företagsinformation:

Ljuva Drömmar - design och interiör

Stenbocksgatan 11

506 34 Borås

e-post: [email protected]

telefon: 0739-967780

organisationsnummer: 780605-5708