Kräppapper


Jag har valt att jobba med det underbara kräppappret från Cartotecnica Rossi i Italien. Det finns i några olika tjocklekar och de har olika mycket stretch. De tjockare kan du köpa antingen i rulle eller i bitar medans de tunnare endast säljs i rullar. 

Vissa av färgerna finns i flera olika tjocklekar men kan var lite olika i nyans. Det betyder att "Rosa" i 180 g och "Rosa" i 90 g kan skilja sig åt. Detta för att jag har svårt att komma på vad de ska heta annars :)

Pappret går att färga för att du ska få den nyans och effekt du önskar. Du kan använda t.ex använda akvarellfärg, akrylfärg, tuschpennor och kritor men även annat så prova med vad du har hemma. Det reagerar även i kontakt med solljus.

Jag har försökt att fota pappren i så neutralt ljus jag kan men tänk på att färgåtergivningen skiljer sig från olika datorer. Nyanserna kan även skilja sig något åt från olika färgbad. Önskar du små provbitar av några nyanser så kan du skriva detta i kassan. Jag skickar endast med dessa i andra beställningar.