Välkommen till mina Ljuva Drömmar.

Det är jag som är Maria och är skaparen bakom all keramik.

Jag började med keramik 2010 och sedan dess så är jag fast. Jag har en verkstad med butik i Borås och webbshop för dig som bor längre bort. Drömmar finns om ett hus på landet med en verkstad i ladan. Där kommer du även kunna köpa lokalproducerade varor från granngårdarna men än så länge är det bara en dröm.

Jag har alltid varit kreativ och förutom att jag jobbar som frisör så har jag provat på flera olika hantverk men det är bara leran som har stannat. Det är en speciell känsla i att sätta händerna i en klump lera och se den bli till det jag tänkt mig. Ja, i alla fall de flesta gånger blir det vad jag tänkt mig.

Mitt uttryck är enkelt både i form och glasyr och jag använder mig gärna av äldre dukar och spetstyg för att få fram ett mönster i leran. Jag tycker att det är vackert och jag gillar att de på det sättet får leva kvar. Annars hittar jag mycket av min inspiration i naturen och jag gillar att kunna visa lerans rätta färg och hur den bryter igenom glasyrerna.

Charmen med handgjord keramik är att alla föremål har en liten variation vilket gör dem unika. Jag gillar tanken på att min keramik är tidlös och blir välanvänd.

Tack för ditt besök! Jag hoppas på att du gillar min keramik lika mycket som jag gör.Följ mig gärna på facebook och Instagram för att se mer av min värld.