Jaha, då var jag med blogg. Igen ska jag väl tillägga då jag hade en blogg för flera år sen. Denna gången blir det dock skillnad. Nu har jag nåt att skriva om 😊

Så vad ska då denna blogg handla om? Ja det blir ju massa keramik förstås. Jag kommer visa vad jag gör och hur jag gör det. Jag vill att ni ska få en inblick i min keramikvärld och arbetet bakom mina produkter. Sen kommer det förmodligen slinka in en del annat från mitt liv oxå. Jag får helt enkelt se hur det utvecklar sig.


Idag vaknade jag 5.55 som några andra mornar denna veckan och då måste jag ju självklart slå upp detta i min bok om vad olika tal "betyder".
Där stod såhär: Huge changes are rumbling throughout your entire life! To keep these changes on the highest possible course, be sure to keep your thoughts positive, and stay centered in prayer and affirmations.
Det stämmer för just nu är det mycket på gång vilket är jättekul men oxå lite jobbigt. Pauser mitt i detta är väldigt viktigt så nu sitter jag och tar en paus och samlar energi på balkongen.På min förstasida här inne så står det såhär:

Jag vill fylla skåpen med hållbar och vacker keramik. Att vi ska komma ifrån vårat slitochsläng samhälle med alldeles för mycket plast och istället fokusera på utvald och bra producerad keramik.

Jag har alltid älskat keramik och att duka vackert. Att hitta de där unika och speciella föremålen som ger den rätta känslan. Jag hoppas att med min keramik kunna väcka känslor när fat och muggar plockas fram ur skåpen för speciella tillfällen eller för vardagens måltider.

Jag jobbar mycket på känsla när jag producerar min keramik och gillar inte när det blir för massproducerat. Jag använder gärna gamla dukar och tyger för att ge dem nytt liv genom min keramik och för att knyta an till det som har varit. Vi behöver sträva framåt men aldrig glömma det historien lär oss ❤️


Den sista tiden har jag fått fundera mycket på vem jag är och vad jag vill förmedla med min keramik. Hur då? tänkte jag först, det är ju bara keramik, men nu efter lite mer tänkande så har jag insett att det är ju inte bara döda föremål. Jo, det är det ju men de ger mer.
Jag vill att du som handlar av mig ska få mer än bara en mugg eller ett fat. Jag vill att du ska få en känsla. En känsla som sprider sig i kroppen när du tar fram min keramik. Att du inte bara tar fram en tallrik för att lägga maten på utan tar fram en tallrik som innehåller minnen och glädje. Minnen från alla de middagar du bjudit vänner och familj på. Minnen som dina barn och barnbarn vill ärva och ta med sig in i sina egna liv.
Jag vill att du ska känna kraften från orden som står på muggen du väljer till ditt morgonkaffe. Att du ska känna glädje när du tar över den lena ytan på en handdrejade mugg.

Förutom själva känslan när man använder handgjord keramik så vill jag att vi alla ska tänka ett steg längre när det kommer till vad vi köper och hur det påverkar vår värld. Visst vore det bäst om vi köpte det som redan finns producerat och bara gick på loppisar mm men alla vill ju inte det. Viktigt är att det vi då köper är producerat på ett hållbart sätt och att vi drar ner på plasten. Då är min handgjorda keramik ett bra alternativ. Jag försöker så gott jag kan att tänka på hela processen vilket jag kommer ta upp mer framöver.


Nu ska jag avsluta detta så det inte blir för mycket att läsa första gången och jag måste dessutom sätta fart med de sista förberedelserna inför Hantverksmässan i Båstad. Jag tänker att nästa inlägg får bli därifrån.

Nu hoppas jag att ni får en underbar dag och att ni vill fortsätta hänga härinne med mig ❤️