Bivaxfolie - 3-pack

I lager.


250 kr

Vi vet ju alla att vi måste sluta använda så mycket plast som vi gör och jag använder mycket burkar med lock för att förvara mat i. Jag känner ändå att jag ibland saknar smidigheten i att dra av lite plastfolie och täcka med. Därför är jag glad att jag har hittat denna bivaxfolie från Maja & Maika. De är svensktillverkade i Göteborg vilket är viktigt för mig.

Bivaxfolie är ett naturligt och återanvändbart alternativ till plast- och aluminiumfolie, dessutom mycket snyggare. Den stora skillnaden med bivaxfolie gentemot plast är att de naturliga materialen andas och motverkar mögelbildning på livsmedlen samtidigt som de ger skydd från luftexponering, vilket förhindrar uttorkning.

Bivaxfolierna kan användas till förvaring av grönsaker, bröd, ost, middagsrester, jäsande degar etc., både i och utanför kylskåpet.

Folien är tillverkad av bomull som behandlats med en blandning av bivax, tallkåda och kokosolja. Bivaxet och kokosoljans antibakteriella egenskaper ger bivaxfolien en mycket god förmåga att hålla dina matvaror fräscha. Tack vare tallkådan i Maja & Maikas bivaxfolier är de klibbigare och därmed så håller de tätt bättre och de håller längre.

Bivaxfolien är lätt att rengöra så att du kan återanvända den. Handtvätta dukarna i kallt vatten med ett milt, miljövänligt diskmedel. Låt dem lufttorka eller torka av med en handduk. Bivaxfolien är ej lämplig för diskmaskin, mikrovågsugn, direkt värme eller höga temperaturer. Undvik även direktkontakt med rått kött/fisk. Tar du hand om din folie kan du återanvända den om och om igen i upp till ett år.


Storlek: 3-pack

Small 18x22 cm Medium 26x33 cm Large 33x35 cm